The one and the only

Illustration: Lovisa Burfitt (smått manipulerad av The City)

Den fråga som jag absolut aldrig tröttnar på att fråga i modesammanhang är en rätt simpel sådan egentligen, men får ändå enormt bra respons - vilken är din absoluta drömväska?
Det kan vara en Birkin, en Bayswater eller en Chanel 2.55 - utläggningarna blir alltid milslånga och även om det ibland går till överdrift så är det alltid lika roligt att lyssna, jag vill nästan påstå att efter att ha hört det känner man personen i fråga ganska väl!

Själv har jag alltid haft ett särskilt gott öga till redan nämnda Chanel 2.55, tidlös och otroligt vacker (ärligt talat så är jag sugen på både en i svart och röd).
Till dig - vilken är din absoluta drömväska?

Lördagsgodis

När det kommer till att kommentera vårkollektionerna har jag varit ganska off på senaste tiden (när det kommer till bloggandet i huvudtaget egentligen), och anledningen till detta är att när väl alla dom stora modehusen börjat visa så har jag varit bortrest och det roliga försvinner liksom när alla andra redan kommenterat.
Men det löser sig, jag får helt enkelt sammanfatta det hela på något snyggt sätt när modeveckorna är över.

För att prata om något roligare - Marni. Vårkollektionen var inget som jag kände klickade direkt, men den var som den var och den var väldigt mycket Marni.
Och det gillar jag, när modehusen behåller sitt signum rätt igenom och bara kör på det - men hurvida det blir så fantastiskt snyggt eller inte kan diskuteras..
Well, kollektionen var som en godispåse och jag kan inte låta bli att njuta av den iallafall, snyggt eller inte.

Oh. Oh. Oh.


Oj. Jag vet inte riktigt vad som hände. Stum i några minuter.
Men nu är det så att The City har gått och blivit en av dom nominerade i kategorin "Bästa Bloggform" av Blog Awards 2008, som anordnas av Veckorevyn.com.
The City. Nominerad. Bästa bloggform. Jackpott. Lycka.

Oj. Sedan insåg jag att jag faktiskt inte vunnit än, men herregud - det känns redan som en storvinst!
Men jag kan lova att inget skulle göra mig gladare än om ni la er röst på mig, ni är ju faktiskt skälet till att jag bloggar, era vackra ord får mig att må bra helt enkelt.

Oj. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga - rösta, underbara människor!

Front row? Of course!


Modeveckan i Milano är nu igång och sjävklart är jag på plats för att rapportera direkt till er!
Eller? Möjligtvis kan det också vara så att jag rapporterar direkt från Style.com, med bas på mitt köksbord. Möjligtvis.
Äh, drömma kan man alltid och det är därför jag redan har planerat en hel drös med outfits passande modeveckan - bara ifall att inbjudningarna skulle trilla in sådär..

Fantastiskt fin kofta med spets nertill, från 3.1 Phillip Lim
Enkla och otroligt spartanska örhängen gjorda i så lite som 18 karats guld, från Isharya
Ännu ett par fantastiskt fina skor av Lagerfeldt (men hur mycket han egentligen har gjort vet man ju självklart inte), från Fendi
Underbar lila väska med gulddetaljer, från Miu Miu

Höstens trender


Jag blev utmanad av übersöta Matilda, fem år efter alla andra men så går det väl när man väljer att hålla sig på sin kant och vara anonym - det är inte ofta någon vågar "utmana" en!
Well, here it comes (världens längsta lista dessutom) - höstens trender, ja eller nej?

1. Spets - Som jag sagt tidigare, spets är uttjatat till tusen men annars är det fantastiskt snyggt! Bild: Prada A/W08
2. Höga stövlar
- Jag skulle inte kalla det trend direkt, but sure - det funkar. Bild: Alexander McQueen A/W08
3. Vadlånga kjolar - Nej, nej och nej. Jag ser inget smickrande med denna kjollängd, tyvärr. Bild: Luis Vuitton A/W08
4. Baggy jeans - Alltså, jag förstår inte riktigt vad som är så läckert med dom s.k boyfriend-jeansen, slappa jeans får ingen att känna sig.. mindre slapp. Jag är en stark förespråkare för stuprör, till och med bootcut-jeans kan sticka mig i ögonen ibland - jag fattar det helt enkelt inte. Bild: Garance Doré
5. Det dressade modet
- I'm lovin' it! Fantastiskt, ni har väl inte glömt hur kär jag var i Lanvins höstkollektion? Bild: Lanvin A/W08
6. Kilklackar - Jag tycker det är svinsnyggt, på ankelboots framför allt - men det kan vara hur läckert som helst med vanliga kilklackar också! Bild: Stella McCartney A/W08
7. Capen - Njae.. Osmickrande och inte snyggt någonstans, nej tack! Bild: L'Wren Scott A/W08
8. Leopardmönstrat
- Jag kommer inte falla för leoparden nu heller. Tankarna förs antingen till Paris Hilton eller rysk maffia, och det är inte så lockande något av det om jag ska vara ärlig. Bild: Roberto Cavalli for H&M (07)
9. Kappor i glada färger - Absolut, jag älskar det - hur glad blir man inte av en rosa kappa liksom? Bild: H&M
10. Rutigt - Jag tycker det mest är hypat för ingenting, ett enstaka plagg kan väl vara helt okej men jag förstår inte vart alla dessa måste-ha-rutigt-cravings kommer ifrån? Vart är det fantastiskt fina någonstans? Bild: D&G A/W08
11. Väst
- Pratar vi stickat tycker jag det är superfint, men annars så.. nej. Bild: Style by Kling
12. Hatt och andra huvudbonader - Mössa är en självklarhet, och jag skulle inte tacka nej till en pälsmössa (fejk, naturligtvis) likt tjejen ovan. Konstigt nog är jag inte emot andra huvudbonader heller, kan vara fantastiskt snyggt på rätt person! Bild: Style on Track

Opraktiskt - ja tack!

Från: Fendi, Christian Louboutin och Fendi

I höst ska vi klä fötterna i mocka om designerna själva får välja - färgglatt eller dovare färger, det är ditt eget val (personligen tycker jag mer om det färgglada, surprise!). 
Jag gillar mocka, det är svinsnyggt men tyvärr inte lika praktiskt.. men å andra sidan, köper man ett par Christian Louboutins kanske det inte ska vara så praktiskt - det strider ju liksom mot huvudregeln i modevärlden: praktiskt - otrendigt. Opraktiskt - trendigt as hell.

Mocka eller skinn, vad kör du på i höst?

Winwinwinwin


Vi hejdar måndagsdeppen med en tävling tycker jag - så mycket roligare för både dig och mig!
Oh well, priset har ni nog förstått vad det är vid det här laget..

..men jag tror inte ni har förstått att jag har hela tio stycken att lotta ut!
Ja, jag drar tio vinnare som får välja en ögonskugga i valfri färg från Tikei.se (det finns ett tiotal att välja mellan) värde 79:- styck.

Det enda du behöver göra för att vinna är att skriva ditt bästa skönhetstips samt bloggadress alternativt mailadress i kommentarsfältet, så jag kan kontakta dig om du vinner!
Tävlingen pågår till den 29/9.

Så, kommentera nu - jag vill veta vad ditt bästa skönhetstips är!

Tävlingen är nu avslutad, vinnarna kommer upp inom kort.

Häng upp dig på detaljerna!


Efter alla klädkollage insåg jag att det fattades ett innehållandes detaljerna, kalla det pricken över i:et, grädden på moset, kronan på verket.. tja, det där lilla extra helt enkelt!
Anyway, det lackar mot en svart höst och det kan ju vara rätt läckert det med ibland (ibland, vad säger jag - när är svart någonsin fel?), så vi satsar på det!

Diadem: Anna Vince - Vilken tv-serie denna sötnos är inspirerad av behöver jag nog knappast säga, men jag säger det om det skulle vara så att någon av er bott under en sten det senaste året - Gossip Girl såklart.
Plånbok: Prada - Denna svarta, veckade plånbok är så otroligt fin att jag inte vet vad jag ska ta mig till! Oh well, i regel älskar jag alltid det Prada gör, så varför skulle denna vara ett undantag?
Armband: Tomas Sabo - Det är något särskilt med Tomas Sabos smycken, och jag är nog inte den enda som har ett kärleksförhållande till hans Charm Club - berlockerna är helt fantastiska och helheten likaså!
Mobiltelefon: Samsung - Om du som jag är på jakt efter en ny mobil tycker jag du ska spana in Samsungs fantastiska designermobil Armani som har allt du någonsin kan drömma om.. Hoppas jag. Iallafall om det enda du drömmer om är en mobil som är fin att titta på, för det är vad jag vet om denna.
Fickspegel: Marc Jacobs - En urfin spegel som i princip inte kostar någonting (ca 30 kr), haken är att du måste köpa den på plats i någon av Marc Jacobs butiker utomlands - har du ingen möjlighet att resa så kan du göra som jag; skaffa en personal shopper som fixar en åt dig, jag haffade grymma Stilist!

What you want to read?


Dom senaste dagarna har inte varit riktigt bra ur bloggsynpunkt, skäms på mig!
Men så är det ju alltid när man precis kommit igång med skolarbete, träning och tusen andra saker - ja, ni vet säkert hur det är.
Men för att blidka er har jag bland annat en rolig tävling på gång, och jag kan lova att åtminstonde ett par styckna av er kommer utöka sminkförrådet..

Annars kan ni väl berätta vad ni vill läsa - djupodlade modeanalyser, härliga kollage (innehållande dyrare alternativt billigare saker) eller mer inredning.. ja, vad vet jag?
Ni bestämmer!

You're invited to the Fashionweek


Modeveckan i New York är i full gång och tja, lite bitter är jag ju allt, medan jag pluggar springer andra på visningar titt som tätt! Oh well, någon gång ska det väl bli min tur.
Vad jag egentligen tänkte fråga var, vilken modevecka du helst skulle vilja besöka - New York har Marc Jacobs och Alexander Wang, i Milano visar Prada och Gucci vad som komma skall och Paris stoltserar med Christian Dior och Chanel. Bland andra.

Jag tvekar, i New York vill jag ju inte direkt vara just för modeveckans skull (då antalet riktigt inflytelserika designer som visar där inte är många), utan mer för allt annat - den fantastiska shoppingen, miljön och den underbara pulsen!
Men i Paris och Milano visar dom riktigt stora modehusen och då är det ju ändå dit man ska för att uppleva modeveckan på riktigt, och tja - shoppingen där är ju inte direkt heller fy skam!
Men vilken av dom två modemetropolerna vinner då? Ja, efter att ha funderat ett tag blir det nog Paris ändå. Det är där dom allra, allra största och prestigefulla modehusen visar och in fact är det ingen stad som kan mäta sig med Paris ur modesynpunkt.

Vilken stad skulle du välja (alltså, om du blivit inbjuden till alla visningar)?

Autumnbags


För att vara tokig i väskor så märks det inte särskilt mycket i The City, det är mest skor som brukar få hamna i fokus i kollage och sådant - men det får vi väl ta och ändra på!
Så voilá, här är mina tre väskcravings inför hösten.. men ska man vara riktigt petig har ni ju redan sett två av dom förrut. Men å andra sidan kan man kan aldrig att titta på en vacker väska för många gånger!

En underbar orange Chloé - Vitaminchock tackar jag aldrig nej till under hösten, och särskilt inte när den ser lika fantastisk ut som denna! Definitivt en efterträdare till Mulberrys Bayswater på min lista.
En klassisk brun Edith från Chloé - Alla, och då menar jag alla, modebloggare har en och på var och varannan dagens outfit stoltserar dom med den i brun alternativt svart. I vanliga fall brukar det få motsatt effekt på mig, det sista jag vill är att vara en droppe i havet - men jag har fallit. Ganska rejält också.
Resväska inspirerad av YSLs tidigare succé Downtown bag - Denna fantastiska resväska känns bra mycket lyxigare än Luis Vuittons motsvarighet i det klassiska bruna monogram-mönstret, men då är ju YSLs sisådär 6000 kronor dyrare också..

Play and have fun!


Måndagar kan lätt bli väldigt gråa och trista, men varför inte leka cool nörd och spatsera omkring med en clutch dekorerad med en bil, en häftig tröja som skulle göra självaste Drottningen av Storbritannien avundsjuk och det enda som då fattas är bara ett par härliga nördbågar!

Fantastiskt tröja i Storbritanniens färger (i USAs också om du så vill), från Alexander McQueen
Röda ballerinaskor i lack, från Christian Louboutin
Grå oversizad clutch dekorerad med en bil, från Marc Jacobs
Enkla, blåa stuprörsjeans, från J Brand

Färgchock eller LBD?

Från: Miu Miu och Temperly

Efter en hård vecka behöver vi självklart lite cocktail-inspiration när det äntligen är helg, men frågan som alltid kommer upp är: färgchock eller den lilla svarta?
Jag är den som propsar på med färg i alla lägen, men jag måste nästan säga att mellan dom här två snarlika bakelserna så vinner den svarta klänningen signerad Miu Miu, tack vare den lite mer välgjorda skärningen.
Men tja, jag skulle inte direkt tacka nej till andra heller!

Vilken skulle du helst dra på dig ikväll?

Tacktal


Åh, vilken trevlig kväll det blev på SKHLM!
Jag glömde att berätta det men igår hade ju Veckorevyn.com ordnat en fantastiskt trevlig kväll med shopping, god mat och självklart grymma bloggare.
Även om jag inte längre hann prata en längre stund med Ebba så verkar hon vara en helt otroligt trevlig tjej, och efter den där krönikan om modebloggare kan jag inte låta bli att gilla henne ännu mer!

En annan som jag vill passa på att tacka (känner mig så här jättegenerös när det är fredag) är underbara Amelie - jag tror jag dog lite när jag läste hennes inlägg om mig, jag är någons Gossip Girl, hur fint är inte det?!

Uttjatat till tusen


Ni har nog inte missat att Stureplan.se har låtit dom sju mest inflytelserika modebloggerskorna (vilket jag i och för sig inte tyckte var helt sant, då jag saknade Hotspot och jag tycker inte att Agnes Rodeo tillhör dom mer inflytelserika), och även om dom flesta svaren var i princip likadana var det rätt intressant ändå!

På frågan om vad som kommer bli mest uttjatat svarade alla samma sak: spets (vilket man nog hade kunnat gissat sig till ändå), men också rutigt och sammet.
Jag kan hålla med när det gäller spetsen, även om jag tycker att det är synd att så fort något blir det minsta hypat går det inte att ha på sig det utan att bli kallad trendslav och allt var det är.
Oh well, man får vara tidig på bollen helt enkelt!

Vilken trend kommer du satsa på i höst (även om den är uttjatad till tusen)?

I read you like a book


På tal om böcker så tror jag att ni allra flesta av mina fantastiskt fina läsare ser hösten som högtiden för mysiga (hur nu en bok kan vara mysig) böcker och därför tänkte jag att vi kanske kan ta och tipsa varandra!
Det jobbiga är nu att jag har glömt bort vad min absoluta favoritbok heter. Hur sjutton kan man bara glömma bort en bok som gjorde så att tårarna rann varenda kväll man kurrade ihop sig i favoritfåtöljen och bara läste, läste och läste?
Som var så underbar men ändå så tragisk?

Jag ska tänka på saken, men under tiden kan väl ni berätta vilka era favoritböcker är - alla kategorier, men även er favoritmodebok om ni har någon sådan också!

RSS 2.0